top of page

IMROZULTRA 44 km

Parkur uzunluğu: 44 km
Yükseklik kazanımı:  1377 m
Maksimum yükseklik:  430 m
Kontrol nokta sayısı: 4
Parkur zaman limiti: 9 saat
ITRA puan seviyesi: 2

Kesinlikle dayanıklılık seviyesi yüksek ve yeterli kondisyon düzeyine sahip, deneyimli koşucular için önerilir. Limitlerinizi bilmek extreme sporlarda önemli bir erdemdir.

MALZEME SEÇİMİ

Özellikle uzun mesafe koşularda, antrenman kadar performansı etkileyen önemli bir unsur da malzeme seçimi ve bunların kullanımı ve bakımını yapmayı bilmektir. Yaş, antrenman seviyesi ve koşulacak parkura özgü malzemelerin seçimi, performans üzerinde ciddi etki eder. Doğru malzemeler, konforlu bir yarış ortamı sağlarken, zorlu doğa koşullarında sağlıklı bir şekilde parkuru tamamlamanıza da olanak sağlayacaktır. Ekstreme sporlarda can güvenliği, yarışmanın ön koşuludur. Gerekli durumlarda yardım gelene kadar arazide kendinize bakabilir durumda olmalısınız. Özellikle zorunlu malzemeler, can güvenliği için elzemdir. Bu nedenle zorunlu malzemelerin eksikliği ceza uygulamaları gerektirmektedir. Zorunlu malzemelerin eksik olması halinde alacağınız cezalar kurallar bölümünde açıklanmıştır.

Gökçeada' da, Eylül ayı itibarıyla yağmur, sis, rüzgar ve rakıma bağlı olarak düşen hava sıcaklıkları ile karşılaşabilirsiniz. Kısmi asfalt geçişler içerse de parkurun büyük kısmı "trail" tabir edilen toprak yapıdadır. Çoğunlukla geniş patikalar yanı sıra sık çalı ve dallar arasında koşulacak dar patikalar (single) da olacaktır. Yağış miktarına göre kısmi su geçişleri olabilir. 

A. Zorunlu Malzemeler
Kayıt masasında kontrolü yapılacaktır. Bu malzemeler başlangıçtan bitişe kadar tüm yarış süresince taşınmalıdır. Parkur içerisinde herhangi bir zamanda ekipman kontrolü yapılabilir. Eksik ekipman taşımak ceza veya diskalifiye sebebidir.

1. Görülür biçimde yerleştirilmiş çipli göğüs numarası,
2.Yarış şartlarına uygun çanta,

3. En az 1 litrelik matara veya su torbası,
4. Bardak (minimum 150ml),
5. Kafa lambası ve yedek pilleri (200 lümen veya üzeri güçte olması önerilir),
6. Acil durum battaniyesi (1.40 x 2.00 minimum),
7. Elastik bandaj (en az 100 cm x 6 cm),
8. Gıda (acil gereksinimler için 2 adet enerji jel veya benzeri),
9. Su geçirmeyen ama nefes alabilen kapüşonlu ceket (10 000 Schmerber veya üzeri, mümkünse Goretex özellikli),
10. Şapka, bandana veya bere,
11. Uzun kollu üst katman (minimum 180 gr olması ve pamuklu olmaması tavsiye edilir.),

12. Düdük,

13. Cep telefonu (organizasyon ve acil durum numaraları kayıt edilmiş olmalıdır).

B. Önerilen Yardımcı Malzemeler

1. Parkura uygun ayakkabı,

2. Tozluk,

3. Uygun GPS özellikli saat,

4. Güneş gözlüğü,
5. Güneş kremi,
6. Baton,
7. Vaseline ve benzeri kremler,
8. Bıçak veya makas,​

Özellikle uzun mesafe koşularda, antrenman kadar performansı etkileyen önemli bir unsur da malzeme seçimi ve bunların kullanımı ve bakımını yapmayı bilmektir. Yaş, antrenman seviyesi ve koşulacak parkura özgü malzemelerin seçimi, performans üzerinde ciddi etki eder. Doğru malzemeler, konforlu bir yarış ortamı sağlarken, zorlu doğa koşullarında sağlıklı bir şekilde parkuru tamamlamanıza da olanak sağlayacaktır. Ekstreme sporlarda can güvenliği, yarışmanın ön koşuludur. Gerekli durumlarda yardım gelene kadar arazide kendinize bakabilir durumda olmalısınız. Özellikle zorunlu malzemeler, can güvenliği için elzemdir. Bu nedenle zorunlu malzemelerin eksikliği ceza uygulamaları gerektirmektedir. Zorunlu malzemelerin eksik olması halinde uygulanacak cezalar kurallar bölümünde açıklanmıştır.​

A. Zorunlu Malzemeler

Kayıt masasında kontrolü yapılacaktır. Bu malzemeler başlangıçtan bitişe kadar tüm yarış süresince taşınmalıdır. Parkur içerisinde herhangi bir zamanda ekipman kontrolü yapılabilir. Eksik ekipman taşımak ceza veya diskalifiye sebebidir.

1. Görülür biçimde yerleştirilmiş çipli göğüs numarası,
2.Yarış şartlarına uygun çanta,
3. En az 1 litrelik matara veya su torbası,
4. Bardak (minimum 150ml),
5. Acil durum battaniyesi (1.40 x 2.00 minimum),
6. Elastik bandaj (en az 100 cm x 6 cm),
7. Gıda (acil gereksinimler için 1-2 adet enerji jel veya benzeri),
8. Rüzgarlık/yağmurluk,
9. Şapka, bandana veya bere,
10. Düdük,
11. Cep telefonu (organizasyon ve acil durum numaraları kayıt edilmiş olmalıdır).

 

B. Önerilen Yardımcı Malzemeler

1. Parkura uygun ayakkabı ve uzun çorap,
2. Tozluk,
3. Uygun GPS özellikli saat,
4. Güneş gözlüğü,
5. Güneş kremi,
6. Baton,
7. Vaseline ve benzeri kremler,
8. Bıçak veya makas,

9. Uzun kollu üst katman.

PARKUR

Gökçeada' da, Eylül ayı itibarıyla yağmur, sis, rüzgar ve rakıma bağlı olarak düşen hava sıcaklıkları ile karşılaşabilirsiniz. Kısmi asfalt geçişler içerse de parkurun büyük kısmı "trail" tabir edilen toprak yapıdadır. Çoğunlukla geniş patikalar yanı sıra sık çalı ve dallar arasında koşulacak dar patikalar (single trek) da olacaktır. Yağış miktarına göre kısmi su geçişleri ile karşılaşılabilir.

Parkurda 4 adet kontrol noktası olacaktır. Kontrol noktalarında sıvı ve jel ikmali yapılabilecektir. 

CP1-Baraj:İçecek ikmali, CP2-Anten: Yiyecek ve içecek ikmali, CP3-Sahil:Yiyecek ve içecek ikmali, CP4-Bademli:Yiyecek ve içecek ikmali 

Her kontrol noktası için verilen zaman limiti ve kapanış saati kaçırılmamalıdır. Belirtilen kapanış süresi içerisinde kontrol noktası terk edilmiş olmalıdır. Kontrol noktası kapandığında o istasyonda kalanlar veya istasyona henüz ulaşmamış olan koşucular zaman aşımı nedeniyle diskalifiye olarak parkurdan alınacak ve araçla bitiş noktasına getirileceklerdir.  

 

 

 

 

Kaleköy Limanı’nda başlayan parkurun ilk 900 metresi asfalt üzerinde koşulduktan sonra sağdaki stabilize yola girilir. Bir tarafta kullanımda olmayan havalimanı, diğer tarafta ise çiftliklerin olduğu 5 km’lik bu bölüm Zeytinliköy girişine kadar kesintisiz olarak koşulabilir.
Parkurun 6. kilometresindeki Zeytinliköy girişinde, ilk tırmanış koşucuları karşılar. Taş evleri ve birbirinden güzel kafeleri ile ünlü bu şirin Rum köyü içinden geçen koşucular, köyün çıkışında tekrar deniz seviyesine iner ve baraj gölünün kıyısına gelirler. Göl sağda kalacak şekilde 2 km koşulduktan sonra 350 metrelik bir asfalt bağlantısı ile 10.2 km noktasında bulunan ilk CP olan ‘’Baraj’’ kontrol noktasına ulaşılır. Bu noktada sıvı ve jel ikmali yapılabilir.

Geniş orman yolundan devam eden parkurda koşucular 12. km’ye doğru gelirken, oldukça dik bir tırmanışla 1 kilometre içinde, 200 metre irtifa kazanırlar. Bu bölümde baton kullanımı faydalı olabilir. Zirveden sonra taşlık ve teknik bir iniş ile alçalan parkurda 14. kilometreden, 17,6. kilometredeki ikinci CP’ye kadar inişli çıkışlı bir parkur koşucuları bekler. Bu bölümün büyük çoğunluğu zemin olarak rahat koşulabilecek patikalardan oluşur.

CP2’de su ve beslenme takviyesi yapan koşucular hemen asfalttan karşıya geçtiklerinde kendilerini parkurun en uzun tırmanışı karşılar. 18. km'ye doğru başlayan bu tırmanış, yaklaşık 2 km sonra koşucuları 438 metredeki zirveye  ulaştırır. Bu yorucu tırmanışı tamamladıktan sonra adanın tamamına hakim 360 derecelik nefes kesici manzaraları görme şansına sahip olacaksınız.

Ardından yaklaşık 8 km’lik uzun bir iniş başlar. Büyük bölümü rahat koşulabilecek bir zeminde olan bu inişte, 900 metrelik bir asfalt bağlantısı ve yaklaşık 950 metrelik teknik bir “single-track” patika da bulunur. 28-35 km'ler arasında inişli çıkışlı devam eden parkur, 30. km civarında CP3’e ulaşır ve 35. km’ye doğru Kuzu Limanı'nda tekrar deniz seviyesine iner.

Birkaç kilometre kadar tırmanış ağırlıklı devam eden parkurda, 38.km geçildikten sonra 1.5 km kadar sürecek teknik bölüm başlar. Yer yer dikkatli ve yavaş ilerlenmesi gereken “single-track” özellikli bu teknik bölümdeki dikenli bitki örtüsü sebebiyle uzun çorap kullanılması tavsiye edilir. Öğlen saatlerinde bu zorlu bölümü de tamamlayan koşucular, Eski Bademli’de 39.6 km noktasında bulunan asırlık çınar ağacının gölgesinde dördüncü ve son CP’ye ulaşırlar.

Taş evleri, kafeleri ve butik dükkanları ile koşucuları kucaklayan bu güzel Rum köyü içinde adeta zamanda bir yolculuk yaptıktan sonra köyün çıkışında, Kaleköy Limanı’ndaki finiş noktasını görmeye başlarsınız. Ancak daha önünüzde yaklaşık 5 km’lik bir bölüm bulunur. Önce patikalardan Yıldız Koyu’na iner, ardından Kaleköy’e ismini veren kalenin harabelerine tırmanarak nefes kesici bir manzara ile karşılaşırsınız. Son 500 metreye geldiğinizde tek yapmanız gereken, işaretleri takip ederek, Kaleköy Limanı’ndaki finişe ulaşmaktır.

Finiş alanında sizi müzik eşliğinde coşkulu bir kalabalık, harika bir deniz, dinlenme alanındaki beslenme çadırı ve bitiş ödülleriniz beklemektedir. Akşam yemeği sonrası yine alandaki after partide günün yorgunluğunu atmak ve biriktirdiğimiz anıları paylaşmak için buluşacağız.

44k limitler.jpg

KATILIMCI LİSTESİ

bottom of page